Kvalitetna potopna črpalka

Potopna črpalka se lahko uporablja za številne namene. Z njo lahko prečrpavamo čisto vodo ali deževnico za zalivanje vrta, izčrpamo vodo iz bazena, ribnika, cisterne ali zbiralnika vode oziroma poplavljenega prostora, prav tako pa se uporablja za črpanje odpadne vode ali vode, ki je onesnažena s fekalijami, torej za čiščenje greznic. Pri tem pa je pomembno, da izberemo ustrezen model, ki je primeren za določen namen uporabe.

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu?

Pred izbiro je treba razmisliti, kakšna potopna črpalka bi bila najbolj primerna za vas glede na to, za kaj jo nameravate uporabljati. Ker so na tržišču na razpolago zelo različni modeli, je pri izbiri pametno upoštevati naslednje dejavnike:

  • namembnost uporabe,
  • moč,
  • čim večji maksimalni pretok,
  • kakšni sta maksimalna višina in globina črpanja,
  • maksimalna temperatura vode,
  • maksimalna velikost delcev,
  • maksimalna vklopna in izklopna točka,
  • zaščitni razred,
  • material in trpežnost ohišja,
  • garancija.

Izberite zmogljiv model

Pri izbiri ustreznega modela je treba natančno preveriti vse tehnične lastnosti oziroma karakteristike. Pri tem ni pomembna le sama moč določenega modela, ampak tudi to, kakšen maksimalni pretok ima potopna črpalka, saj je od tega odvisno, koliko vode boste lahko z njo izčrpali v določenem času. Poleg tega pa sta pomembni še maksimalna višina oziroma globina črpanja, ki vplivata na to, kje boste lahko črpalko uporabljali.

Poleg vsega naštetega pa je pametno izbrati tudi čim bolj vzdržljiv model, ki bo imel čim daljšo življenjsko dobo. Prav zaradi tega je poleg ostalih lastnosti pomemben tudi material, iz katerega je narejena potopna črpalka. Ta mora biti čim bolj odporen, zaradi česar se vam zagotovo najbolj splača izbrati takšno s kovinskim oziroma inox ohišjem.

Potopna črpalka za umazano vodo

Potopna črpalka za umazano vodo se uporablja za črpanje vode iz poplavljenih objektov, odvodnjavanje in odvajanje odpadne vode ter različne druge namene. V umazani ali onesnaženi vodi pa se lahko nahajajo tudi trdi delci različnih velikosti – kamenčki, delci lesa, fekalije in še marsikaj drugega. Prav zaradi tega je pomembno, da je potopna črpalka za umazano vodo zasnovana tako, da takšni delci ne povzročijo zapore pretoka. Pri tem pa je od modela do modela odvisno, kako velike delce lahko potopna črpalka črpa brez težav. Bolj ko je voda onesnažena, večji so običajno delci v njej, zato mora biti za črpanje močno onesnažene vode maksimalna velikost delcev, ki jih je črpalka možna črpati, čim večja.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×