Nekaj o tovarni TOSHIBA

Zgodovina TOSHIBE sega v leto 1899. To so bili časi, ko je elektrika kot velik čudež postajala del vsakdanjosti. Elektrika je spremenila svet. Na japonskem so pred dobrimi 100 leti odprli prvo tovarno, ki je proizvajlala opremo za javno električno razsvetljavo, imenovala se je Tokyo Electric Company. Približno v istem času se je razvila tudi tovarna Shibauro Electric Company, ki je proizvajala opremo za električno industrijo. Leta 1939 sta se tovarni združili v tovarno z imenom »the Tokyo Shibauro Electric Company«. Od leta 1978 tovarna posluje s skrajšanim imenom TOSHIBA.

Toshiba split sistemi

Prve split klimatske naprave so v tovarni izdelali kmalu po II.svetovni vojni, ko se je po ameriškem modelu na japonskem začela velika ekonomska rast. Leta 1961 je TOSHIBA ponovno pisala zgodovino, saj so v tej tovarni razvili in začeli izdelovati prvo SPLIT kilamtsko napravo na svetu. Tovarna je takrat dobila reputacijo svetovnega inovatorja na področju klimatske tehnike. Razvoj v tovarni je sledil z velikim uspehom. Leta 1968 so kot prvi na japonskem izdelali rotacijski kompresor, leta 1978 so uvedli prve računalniško vodene klimatske sisteme, leta 1981 so prvi na svetu izdelali inverter klimatske sisteme in leta 1988 prve dvojne rotacijske kompresorje, leta 1993 pa prvi enosmerni dvojni rotacijski kompresor (DC twin rotary compressor).

Korporacija 112 podjetij

Korporacija TOSHIBA združuje aktivnosti 112 podjetij v približno 40 državah po vsem svetu. TOSHIBA AIRCONDITIONER je vodilno svetovno ime na področju klimatske tehnike. Združitev z ameriško tovarno CARRIER pomeni nov korak k napredku in inovacijam, ki bodo spremenile prihodnost klimatizacije.

Zelo velik pomen za kvaliteto izdelka ima dejstvo, da se v tovarni TOSHIBA izdelujejo vsi pomembni deli klimatskih naprav. Vse se začne v razvojnem oddelku, kjer se teorija združuje s prakso in dolgoletno tradicijo. Vsak najmanjši delček klimatske naprave je pod strogo kontrolo od izdelave do vgraditve v klimatsko napravo. V laboratoriju se opravljajo preizkusi kvalitete s simulacijo različnih vremenskih razmer, vsak končni izdelek se preizkuša na delovnem traku. Ker se tudi med transporti in skladiščnimi manipulacijami lahko naredi veliko poškodb, ki bi vplivale na kvaliteto izdelka se preizkušajo tudi že embalirani izdelki. Za ugotavljanje takih poškodb se klimatska naprava spusti iz višine ali po stopnicah. Šele po vseh teh preizkušanjih je izdelek gotov in pripravljen za svetovni trg.

Tovarna TOSHIBA je za kvaliteto proizvodnega postopka in izdelave leta 1995 prejela prestižno nagrado za najboljšo inženiring tovarno v Veliki Britaniji.. Kvaliteto potrjujejo tudi certifikati ISO 9002 in ISO 14001.

KlimaNaprave.si je uradni dobavitelj klim Toshiba.

Blagovna znamka

Blagovna znamka TOSHIBA je vodilno ime v svetu elektronike, znano predvsem po dolgoletni tradiciji in vrhunski kvaliteti. Klimatske naprave se ponašajo z zavidljivimi tehničnimi lastnostmi. Res je, da se na zunaj klimatske naprave med seboj ne veliko razlikujejo, zato Vam priporočamo, da temeljito pregledate vsak tehnični podatek in si tako zagotovite izbiro kvalitetne in Vam najprimernejše naprave. Predvsem je pomembno, da preverite moč naprave (tako pri hlajenju kot pri gretju). Važen podatek o kvaliteti delovanja je količina zraka, ki ga izmenja klimatska naprava (podatek o pretoku zraka merjen v kubičnih metrih na uro), večja je količina izmenjanega zraka večji je učinek hlajenja oz.gretja. Seveda so pomembni tudi ostali tehnični podatki, kot npr. odjem moči in raven hrupa. Delovanje klimatske naprave TOSHIBA si lahko v živo ogledate v naših poslovnih prostorih.

You may also Like

Šolstvo in šport

Šolstvo in šport

February 09, 2021

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×